Project “De Samenwerking”.


Schieland-Broere heeft de opdracht verworven voor het vernieuwen van de elektrotechnische installatie van de co√∂peratieve mengvoederfabriek “De Samenwerking” in Haastrecht.
De vernieuwing wordt in fasen uitgevoerd. Na een gedegen voorbereiding door de projectleider worden de benodigde tekeningen gemaakt op de tekenkamer. Aan de hand daarvan worden de nodige schakelpanelen in de werkplaats van Schieland-Broere gebouwd.

Parallel daaraan wordt op locatie de installatie vernieuwd. De omschakeling van de oude naar de nieuwe installatie vind in fasen plaats.

Mei 2017 omschakeling van de perslijnen.

De vier perslijnen werden achtereenvolgens omgeschakeld.

November 2017 omschakeling van de maal- menglijn.

December 2017 omschakeling van de inname.

 


In een weekend vindt de omschakeling van de oude naar de nieuwe installatie plaats.


Besturing schaafbank ANDRITZ Gouda.

De aandrijving en besturing van de schaafbank van onze klant ANDRITZ Gouda was aan het einde van haar technische levensduur en moest vervangen worden. De schaafbank werd aangedreven door een gelijkstroommotor. De benodigde gelijkspanning werd geleverd door een generator, die weer werd aan gedreven door een standaard draaistoommotor. De gelijkstroommotor werd geschakeld met een zogeheten Ward-Leonardschakeling.
Schieland-Broere heeft dit project zowel mechanisch als elektrotechnisch uitgevoerd.
Voor het mechanische gedeelte werd een speciaal voor hoog dynamische toepassingen ontworpen draaistroommotor toegepast. Voor het sturen van deze motor werd een frequentieregelaar met een vermogen van 37 kW, remchopper en remweerstanden gebruikt. In Duitsland vonden wij een geschikte leverancier voor de draadgewonden weerstanden t.b.v. de kleppen.